استان کرمانشاه ناحیهای کوهستانی است که بین فلات ایران و جلگه بینالنهرین قرار گرفته و سراسر آن را قلهها و ارتفاعات سلسه کوههای زاگرس پوشاندهاند. از استانهای غربی به شمار میآید که با کشور عراق مرز مشترک دارند. این استان از شمال به استان کردستان، از جنوب به استان لرستان و ایلام، از شرق به استان همدان محدود میشود. مرکز استان کرمانشاه، شهر کرمانشاه است. کرمانشاه یکی از کلانشهرهای مهم ایران و جزو ده شهر پرجمعیت کشور محسوب میشود. این شهر هرساله گردشگران زیادی را از سراسر ایران و جهان به سمت خود جذب می کند. در مطلب زیر با جاذبه های برتر کرمانشاه آشنا خواهید شد.
کتیبه بیستون
کتیبه بیستون شاهکار ایرانی در شهر بیستون از توابع شهرستان هرسین در سی کیلومتری شهر کرمانشاه بر دامنه کوه بیستون واقع شده است که بزرگترین سنگنبشتهٔ جهان، نخستین متن شناخته شدهٔ ایرانی و از آثار دودمان هخامنشیان است. این مجموعه و منظر طبیعی آن (کوه و دشت) در سال ۲۰۰۶ میلادی توسط سازمان یونسکو در فهرست میراث فرهنگی جهان ثبت شد. سنگنبشته بیستون یکی از مهمترین و مشهورترین سندهای تاریخ جهان است و نقش برجسته آن پیروزی داریوش بزرگ را بر گوماته مغ و به بند کشیدن یاغیان را نشان میدهد.
مجسمه هرکول
مجسمه هرکول اثری بی نظیر ساخته دوره سلوکیان است. این اثر تاریخی در کناره شاهراه شرقی- غربی جاده ابریشم یا جاده بزرگ خراسان در محوطه تاریخی و ثبت جهانی شده بیستون قرار دارد. این تندیس بر سکویی به طول ۲٫۲۰ متر به پهلوی چپ به طور نیمخیز به آرنج تکیه کرده و در دست چپ پیالهای دارد که تا نزدیک صورت نگه داشته است و دست راستش روی پای راست قرار گرفته و پای چپ را تکیه گاه پای دیگر کرده است.طول مجسمه ۱٫۴۷ متر که به طور برجسته از سنگ کوه تراشیده شده و از طرف پشت به کوه متصل است. در عقب مجسمه نقوش و کتیبهای به زبان یونانی قدیم روی سنگ نقش شده است.زمان ساخت مجسمه سال ۱۵۳ ق.م تعیین می شود این تاریخ با اواسط سلطنت مهرداد اول اشکانی ( اشک نهم ۱۷۴-۱۳۶ ق.م ) و اواخر حکومت سلوکیان در این منطقه از ایران منطبق است.
آبشار پیران
آبشار پیران یکی از آبشار های بلند ایران که در شهر سرپل ذهاب استان کرمانشاه واقع شده است. این آبشار را به نام دیگری آبشار ریژاو نیز می شناسند. آبشار ریژاو آبشاری سه طبقه است که دو طبقه بالایی آن بسیار بلند و طبقه پایینی کوتاهتر است. طبقه سوم آبشار ریژاو در زیر درختان قرار گرفته و از بالا دیده نمیشود. اختلاف ارتفاع آبشار ریژاو در نقطه بالا و پایین طبقه سوم، براساس اندازهگیری GPS نزدیک به ۱۸۰ متر است. باید شکوه وصلابت این آبشار را ازنزدیک ببینید و لذت ببرید.
اگه به استان گلستان سفر کردید و می خواهید به دیدن آبشاری زیبا بروید و یک روز به یادماندنی را تجربه کنید پیشنهاد ما آبشارهای شیرآباد می باشد.
غار قوریقلا
غار قوری قلا یا همون غار قوری قلعه یکی از غارهای استان کرمانشاه که در ۲۵ کیلومتری شهر جونرود این استان واقع شده است. این غار با بیشینه ۶۵ میلیون سال بزرگترین غار آبی خاورمیانه می باشد. درازای این غار ۱۲ کیلومتر و ژرفای آن ۳۱۴۰ متر است و به عنوان یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران، به ثبت رسیدهاست. این غار دارای تالارهای زیبا در ۱۴۰۰ متری و ۵۰۰ متری به نامهای تالار مریم، تالار کوهان شتر، تالار مسیر برزخ، تالار بلور و تالار عروس میباشد. عمق حوضچه های غار قوری قلعه به ۱۴ متر می رسد و دمای داخل غار ۷ تا ۱۱ درجه است و در تمام فصول سال ثابت است.
تیکه بیگلر بیگی
تکیه بیگربیگی بنایی زیبا در زمان قاجار به فرمان عبدالله خان ملقب به بیگلربیگی در بافت کهن شهر کرمانشاه ساخته شده است. تیکه بیگر بیگی از لحاظآئینه کاری در میان تکایای کرمانشاه بی نظیر است. در سمت غربی حیاط، تالار آئینه کاری بزرگی ساخته شده که به حسینیه معروف است. این تکیه دارای سه درب ورودی است. ورودی اصلی آن در جبهه جنوب شرق قرار دارد. سر در ورودی به وسیله مقرنسهای گچی و گچبریهای برجسته تزیین شده است.همچنین در دو طرف ورودی دو ردیف طاق نما دیده میشود، طاق نمای ردیف پایین مانند سر در ورودی با مقرنسهای گچی و گچبریهای زیبا تزیین شده است، اما داخل طاق نماهای ردیف فوقانی با پیکرههای گچی از شخصیتهای دوره قاجاریه زینت یافته است. این تکیه حیاط نسبتاً وسیعی دارد که کف ان در حدود ۲/۵ متر از کف خیابان پایینتر است. در وسط حیاط نیز حوض بزرگی قرار گرفته است. این حیاط در ماه محرم، میزبان جمعیت انبوه عزاداران حسینی است.
غار دو اشکفت
غار دو اشکفت در شمال شهر کرمانشاه در دامنه کوه میوله و مشرف به پارک کوهستان و نزدیک طاق بستان است. غار حیرت انگیز دو اشکفت مانند غار سهولان مهاباد دارای دو ذهانه می باشد. با توجه به مطالعات باستانشناسی این غار در دوران پارینهسنگی میانی (بین حدود ۱۲۰ تا ۴۰ هزار سال پیش) مورد سکونت انسان (احتمالاً نئاندرتالها) بوده است. این مکان باستانی، شامل دو غار مجاور هم، در دامنه جنوبی کوه میوله، در ارتفاع حدود سیصد متری از دشت و مشرف بر پارک کوهستان قرار دارد. ارتفاع این غار در حدود ۱۶۰۰ متر از سطح دریاست.
معبد آناهیتا
معبد آناهیتا در شهر کنگاور بر سر راه همدان به کرمانشاه واقع شده است. این بنا بر روی تپه طبیعی با حداکثر ارتفاع ۳۲ متر نسبت به سطح زمین های اطراف احداث شده است. «آناهیتا» نام یکی از الهههای ایرانی در اوستا است که مظهر باروری، شفا و خرد به شمار میرود که از دیرباز مورد احترام ایرانیها محسوب میشده است. ورودی بنا به وسیلهٔ پلکان دو طرفه در جبههٔ جنوبی تعبیه شده و در جبههٔ شمال خاوری پلکان یک طرفه راه دسترسی به این مکان را ممکن ساخته است. جوی های سنگی آب رودخانه را میزان کرده و به طرز باشکوهی به آبگیری وسط معبد آناهیتا هدایت شده است. نوع تقسیم آب و جریان آب درون معبد آناهیتا یکی از شگفتی های مهندسی در آن دوران می باشد تا این عنصر مقدس را به زیباترین شکل ممکن به نمایش بگذارند.
طاق بستان
طاق بستان در قرن سوم میلادی ساخته شده است. این بنای تاریخی در شمال غربی شهر کرمانشاه واقع شده است. چند صحنهٔ تاریخی از جمله تاجگذاری خسرو پرویز، تاجگذاری اردشیر دوم، تاج گذاری شاهپور دوم و سوم و همچنین چند سنگ نوشته (کتیبه) به خط پهلوی کتیبهای و مراسم شکار گراز توسط سوار کاران و نواختن موسیقی با آلات موسیقی چنگ در آن حک شده است. طاق بستان در زبان بومی (کردی) طاق وسان گفته میشود. سان به معنی سنگ میباشد و به این ترتیب طاق بستان طاق سنگی معنی میدهد. وجود کوه و چشمه زیبایی این مکان را دوچندان کرده و باعث جذب گردشگران بسیاری شده است.
خانه خواجه باروخ
خانه خواجه باروخ خانه ای تاریخی متعلق به زمان ناصرالدین شاه می باشد. مالک این خانه خواجه باروخ از تجار کلیمی کرمانشاه بوده است. این خانه دارای ویژگیهای خانههای درونگرای ایرانی است. یعنی خانه از طریق هشتی به حیاط بیرونی و با عبور از دالانی سراسری به حیاط اندرونی متصل میشود. اتاقهای مسکونی اطراف حیاط اندرونی قرار گرفتهاند. ستونهای آجری در نمای ایوانهای این بنای زیبا به کار رفتهاند. این ستونها دارای سرستونهای آجری به صورت پلهای و مقرنس هستند. این خانه از معدود خانههای قاجاریه دارای حمام در شهر کرمانشاه است و امروزه به نام خانه رنده کش که آخرین مالک آن میباشد، معروفتر است.
مطالب مرتبط: مکان های دیدنی شیراز + تصاویر
تصویر امنیتی *
دیدگاه های کاربران بدون دیدگاه